cork, middag och standpromenad

Denna veckan har det hänt mycket. Förra lördagen var vi ett gäng i Cork och turistade lite. Vi såg allt ifrån krykor till fängelse och var på den restaurangen men sämst mat och service någonsin. Det var en otroligt fin stad!


Vi började med att besöka st. fin barre's cathedral som bygdes i mitten av 1800-talet. Där var så fint och allt som fanns där var original. 

 Efter kadedralen var det dags för ett besök i fängelset.. Det var riktigt otäckt att gå runt där inne och man fick lite lätt klaustufobi. Det var ju självklart inte ett fängelse längre, utan bara en turistattraktion nu.Här var det riktiga grejer, men freestyle och kasettband som man fick låna och lyssna på en guidad tur medan man gick runt i fängelset.

I veckan blev jag och elin bjudna på middag hemma hos två franska tjejer. Hela denna kväll var en enda kulturkrock! men det var väldigt trevligt och dom bjöd på massa god mat. Kulturkrocken började redan när vi mötte upp dom och de skulle visa vägen hem till sig. Det där med att pussa på kinderna eller hälsa och ta i hand är ju lite knepigt, speciellt när en av tjejerna har son franska pojkvän med sig som vi aldrig hade träffat innan..

Helgen har varit fullbokad och elin har haft två vänner hemifrån på besök. Igår var vi bjudna på lunch i Tramore hos våra tyska vänner. Det var en underbar dag med sol och klarblå himmel! Vi åt lunch hemma hos Fransie och Caro och sedan gick vi en 2 timmars strandpromenad.

Idag blir det en lung hemmadag. Tänkte försöka skriva lite på en uppsats som ska vara inne på torsdag..

/Sanna


Kommentarer
Postat av: jannie

Gödigt Sanna, turista lite och så. Även om jag vet att man måste tona ner allt du skriver en smula på grund av din något överentusiastiska sida så låter ju resan riktigt snice.

2010-09-26 @ 19:02:07
Postat av: Annelie

Hej, har kollat lite på din blogg, har varit dålig på att kommentera. Du verkar ju ha det bra. Ha det så gott. Tobias hälsar oxå.

Annelie

2010-09-27 @ 15:52:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0