Första dagen.

Idag var första dagen på orientation week, en introduktionsvecka för oss utbytesstudenter. Det har varit så mycket nytt under dagen så jag är helt slut i huvudet.. massa nya intryck och lite klurigt att komma in i engelskan så på en gång! Men det kändes jättebra och där var massor med trevliga människor och all personal på international office verkar också väldigt trevliga. Det blir nog fullt upp hela veckan med registrering på skolan, välkomsfest och förhoppningsvis en minitrip till stranden för att surfa! Skolan är fin (ska ta lite bilder där någon dag och lägga upp) och där fanns många lunchrestauranger och fik att välja mellan, så det är ju bra, för det är inte så lätt att laga massa mat här i lägenheten eftersom det knappt finns några köksgrejer.. Så på detta sätt får man ju sitt lagade mål mat och kan äta enklare mat hemma bara. Det är även ganska dyrt att köpa hem och laga mat. Man får typ ingenting för sina pengar i mataffären så det blir nästan dyrare att köpa hem och laga själv än att äta sin lunch i skolan.
Det finns även möjlighet att köpa en cykel på skolan. De kostar 155 euro, men när man åker härifrån så köper dom tillbaka cykeln för 90 euro så det är ju inte alls dyrt.. Jag funderar på detta, men problemet är att jag inte kan lära mig det här med vänstertrafiken och vilket håll bilarna kommer från och därmed vilken sida man ska cykla på eller vilket håll jag ska kolla åt.. så jag får kanske vänja mig vid att gå först=)  
Kaffepaus.


Igår kom vår tredje person till lägenheten! det var en tysk tjej som heter Kathy och hon är jättetrevlig. Igår kväll var vi ute på en pub inne i Waterford. Där var ett 30-tal studenter från hela europa och även några från USA. Det var skönt att träffa några av studenterna dagen innan man kom till skolan. För idag när vi kom till skolan hade man ju faktiskt några att hälsa på som man redan "känner" lite grann=)


En tjej från turkiet, två från tyskland och jag!

Och tro det elle ej, men det är faktiskt fint väder här! Både igår och i förgår har det varit tillräckligt varmt att ligga ute i gräset och sola..Precis efter bilden togs var jag tvungen att gå in o byta om till shorts, för det var alldeles för varmt.. trodde aldrig jag skulle få användning av mina short här=) Hoppas detta vädret håller i sig ett tag nu så man kan njuta innan en regnig höst! Men jag har köpt ett paraply nu så jag är redo när regnet än kommer!

/Sanna


Lägenheten!

Så här ser huset där jag bor ut utifrån! Det är det hus som är längst till vänster på bilden som vår lägenhet ligger i.


Tänkte lägga upp lite bilder på mitt rum och köket så ni får se hur det ser ut. Nu när jag har gjort i ordning på rummet litegrann=)
mitt lilla rum med säng och skrivbord. Det finns ju självklart en garderob också, men det kändes inte nödvändigt att fota den=)
Ena hörnet av mitt badrum...... andra hörnet av badrummet


Köket som vi är tre stycken och delar på. (Vet dock fortfarande inte vem den tredje är)"TV-hörna" Plats för exakt tre personer!

Så här har jag det!

/Sanna

Waterford

Då är man i sin nya hemstad nu då.. här är jättemysigt! Var inne i centrum idag och inhandlade lite saker till mitt rum, och vi köpte även lite saker till köket, som inte är så välutrustat. det finns exakt tre saker av allt, tre tallrikar, tre glas, tre skedar m.m Antalet tre är för att det är tre rum som delar på ett kök, så det är en person till som ska flytta in här med mig och elin. Det ska bli spännande att se vem det kan vara och vilken nationalitet

Det är ganska sterilt i rummet.. med vita väggar och inga gardiner eller nånting annat som är i färg. Förutom en röd plaststol som skrivbordsstol=)
Men nu finns det i alla fall en liten blomma i fönstret, en mönstrad pläd på sängen och rosa handdukar på toaletten!
Det är ganksa tomt här där vi bor nu, för det är inte många studenter som kommit hit ännu, men förhoppningsvis kommer det fler i helgen. Skolan börjar på tisdag så någon dag i helgen ska vi ta oss en tur till skolan för att se var den ligger och hur vi enklast tar oss dit. Dom i receptionen där vi bor säger att det tar max 20 minuter att gå, så vi får väl se lite själva hur lång tid det tar och så.

Det var allt jag hade att berätta för tillfället! Det kommer ett inlägg med lite bilder på lägenheten snart!

/Sanna

förresten..

jag glömde skriva att jag skrev fel i mitt mobilnummer igår... det ska vara 00353-871675162

Sista dagen i Dublin

Idag är sista dagen i Dublin för denna gången. Ska bli skönt att komma till Waterford och börja komma iordning i lägenheten! Igår när vi var på sightseeing regnade det. Det var lite synd, för det var bussar med öppet tak.. så det blev allt lite blött! Men nu har vi i alla fall sett alla sevärdheter..=)


Trots regnet satt vi minsann glada på taket!!En bild under paraplyet!

Det var riktigt blåsigt och kallt utanför Guiness bryggeri!!


Ikväll har vi varit på bio. Vi kollade på SALT. Den var jättebra, helt klart värd att se!

En upptäckt som vi gjort här är att det är väldigt sällan som någon inom något serviceyrke är så vidare trevlig. Vi har träffat på en kille som jobbar på vårt hotell som är jättetrevlig, och en kille i en bokaffär vi var inne i idag annars är det en sällsynt företeelse! Personal i affärer, personalen på bion, personalen där vi köpte bussbiljett är bara några exempel. Det är lustigt eftersom befolkningen i övrigt är supertrevliga! Alla börjar prata med en hur som helst och är väldigt intresserade av oss.

/Sanna


Liten update..

Nu ska vi se vad som har hänt dessa två dagarna…
Resan hit började vid 02.00 mot Göteborg med mamsen.. det var lite tungt att stiga upp..  Flygresan gick bra, både jag och Elin sov hela vägen. Tydligen väldigt hårt, för när vi skulle mellanlanda i Köpenhamn vaknar vi båda till och tittar på varandra och frågar ”Landade vi nyss??”. Det hade vi gjort och vi hade båda helt missat det. När vi kom till vårt hotell fick vi inte checka in fören 4 timmar senare så vi gick en liten promenad.. Vi hittade till en park där det var en utomhus teater så vi slog oss ner o kollade på Shakespeare för att vara lite kulturella=) Sen var vi helt slut på eftermiddagen och kvällen så det blev inte mycket gjort på resten av dagen! Hotellrummet är jättefint!

 Hotellrummet
Idag, vår första dag i Dublin har vi tillbringat med att gå och gå..  vi har shoppat lite och fixat lite annat nödvändigt. Har bland annat skaffat mig ett irländskt mobilnummer: 00355-871675162. Så nu är det bara att ringa mig om ni vill!
Suprise!! här har regnat nästan hela dagen.. Ena sekunden är det klarblå himmel och nästa igenmulet och ösregn.. jaja, bara att vänja sig!Får köpa mig ett sånt här fint paraply så det blir lite roligare när det regnar=)Precis min typ av affär!

Det är lättare än jag trodde att förstå engelskan här, men emellanåt kan det vara lite besvärligt med den irländska accenten, speciellt när de pratar snabbt.

Imorgon väntas det sightseeing. Då ska vi ge oss ut och turista runt i hela Dublin=) Vi ska åka ”Hop on hop off” buss och se alla sevärdheter på en dag..

/Sanna


framme!

Nu är vi då framme i Dublin.. Det kommer ett inlägg så snart jag får lite tid över!

/Sanna


då var det snart dags..

Snart dags att ge sig av! Jag har så höga förväntningar på denna hösten som jag ska tillbringa på Irland..
Tänkte att det kanske var dags att göra som resten av världen och skaffa sig en blogg för att kunna berätta om min hösttermin och om den lever upp till mina förväntingar. På lördag bär det av, först ett par dagar i Dublin innan det blir en resa söderut till Waterford som är mitt hem den kommande tiden.

Det är så mycket jag vill göra och så många jag vill hinna träffa innan jag ska åka. Sommaren har gått så fort så jag knappt hunnit med och nu är det helt plötsligt bara en vecka kvar. Nervositeten växer men och spänningen!
Följ gärna min resa och mina upplevelser här i bloggen!

/Sanna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0