home sweet home!

jaha.. då var äventyret över.. hemma i sverige igen och det är otroligt skönt! men jag måste erkänna att det var samtidigt jobbigt att lämna sitt liv som man skaffat sig på irland. och alla underbara vänner man fått där! som elin säger: tur att vi lever på 2000 talet och kan hålla kontakt och ses igen=) reunion är redan planerat och den ser jag mycket fram emot!

Det var roligt att överaska mamma och komma hem två dagar tidigare än hon trodde att jag skulle göra! hon blev riktigt förvånad=)

Tack för att ni vilje följa min höst på irland! det har varit helt fantastiskt och en otrolig upplevelse som jag aldrig glömmer! 

kram sanna!

"Våren" är tillbaka!

Jaha.. då var det återigen som vår här på irland. snön och isen har försvunnit och det är 7 grader varmt dygnet runt. Det finns till och med vårtecken här nu. När två av våra tyska vänner var ute och joggade såg dom knoppar på träden!? det är ju helkonstigt.. årstiderna är inte riktigt som dom ska här=)

Igår började jag provpacka för att se så att jag ska få hem allt eller om jag skulle behöva skicka hem lite saker. Jag tror att jag ska klara mig. har till och med köpt till en extra väska så jag hoppas att det ska gå. men jag har ju faktiskt varit här i fyra månader, det klart att man samlar på sig en del saker..!

Nu på morgonen har vi sagt hejdå till vår rumskompis som åkte hemåt idag. Det var jättesorgligt! Det funkade inte så jättebra att bo ihop i början men nu den senaste tiden har vi tre haft så mycket kul tillsammans och det har funkat så bra så det var jättetråkigt nu när hon åkte!
Jag ser jättemycket fram emot att åka hem, men det kommer ju självklart bli jobbigt att säga hejdå till alla underbara nya vänner man har fått här som man inte vet om man nånsin kommer att träffa igen! usch jag hatar avsked!

/Sanna

Sankt Nicolaus

Idag är det den 6:e december.. det innebär en tysk högtid, sankt nicolaus! Då kommer tomtem med ckolad=) Så i morse när vi vaknade hade tomten varit här och satt chokladtomtar i våra skor! Han valde träningsskorna, kanske inte de allra fräschaste skorna=), men vad gullig han är ändå, det där tomten!!Tomten hade även varit ute i Tramore, men pga av snökaos så hade han åkt dit redan igår.. och då lämnade han små julstrumpor till oss där som kathrin lämnade vidare till oss=)Detta är absolut en högtid jag ska ta med mig hem till sverige och börja fira!

Trevlig Sankt Nicolaus!!

Tjäna pengar i skolan??

Idag var det lönsamt för mig och elin att gå till skolan. Näst sista dagen och inga riktiga lektioner eftersom typ hela skolan är inställd på grund av "snökaoset" som är här på irland.. haha

I alla fall, på vår enda lektion idag tjänade jag och elin 100 SEK var! Vår lärare frågade det sista han gjorde:
-förresten, hur många här inne är från Sverige??
Jag och elin räckte upp handen och han sa: jaha, bara ni två, vad bra..
Sedan tog han upp två hundralappar ur fickan och sa att han inte brukar dela ut pengar, men att han hade hittat dom hemma och hade ingen användning för dom.. så där ja! det lönar sig att vara svensk ibland!=)

Vår londonresa är i läget lite oklar.. första frågan är om vi över huvudtaget kommer till Dublin härifrån. Alla bussar är typ inställda. Nästa problem är att dublin ariport är stängd. Dom skulle öppna igen i´kväll men dom stänger typ hela tiden. Det tredje problemet vi har är att Gatwick är stängd och har varit det i tre dagar nu... hmm.. ser inte så ljust ut för oss!
Om vi väl lyckas komma dit är ju nästa problem då: kommer vi att komma hem igen??=)
Vi har alla massor att göra när vi kommer hem så vi kan inte bli fast där.. vi ska fundera lite imon över hur vi ska göra egentligen.. trist!

Ikväll väntar christmas/goodbye erasmus party=) wohoo!!
/Sanna

RSS 2.0