Hemma igen

Nu är jag hemma efter en helg på östkusten. Det var riktigt vackert där. Resan började i fredags med att vi hämtade vår bil som vi hade hyrt, det var en bil med sju säten så där var inte mycket plats för bagage! Sedan bar det av mot Galway! Det tog fyra timmar att köra dit eftersom det hela tiden var någon som var tvungen att kissa eller ville stanna och köpa choklad! När vi väl kom in i Galway visste vi inte vart vi skulle.. vi körde runt i ungefär en halvtimme och under denna tiden hann vi bli påkörda. Det var en tjej som var lite för nära oss i ett tafikljus och när kathrin bromsade så körde tjejen in i oss vilket resulterade i att hela bakstycken på bilen sprack. Det var ganksa pinsamt att lämna tillbaka bilen idag.. speciellt eftersom kathrin, elin och några andra vill hyra en ny bil på fredag=)

När vi väl hittade till vårt hostel så var alla helt slut och det blev en lugn och tidig kväll. Nästa dag bar det av mot Cliffs of Moher. Det var absolut en av de vackraste platser jag någonsin sett! Det är så synd nör man tar bilder på olika platser att de inte alls ser lika vackra ut på bilden, men jag gjorde ändå flera tappra försök!

Vi hade tur med vädret nästan hela dagen, bara ett par regnskurar men annars var det soligt och fint!
Efter vi varit här åkte vi vidare för att se ett par stenar som tydligen skulle vara imponerande.. det var dom inte! Alla vi började skratta när vi såg dom efter att ha kört runt och letat efter dom i nästan en hel timme. Detta är faktiskt en plats som ser faktiskt mer imponerande ut på bilder än den gjorde i verklighetenNästa dag var det dags att åka norrut. Till ett område som heter Connamara. Det var som att åka igenom öknen i USA. Det är så häftigt att detta landet kan skilja sig så mycket nör man bara åker ett par mil åt ett ennat håll.Fotopaus!

Connamara National Park.Mitt alldeles första egna kort på ett får=) Ha velat fota dom länge nu efetrsom man ser dom överallt, men det är alltid när vi är ute och åker och då kan vi oftast inte stanna för vägarna här är så smala så man måste hitta en parkering. Lite roligt dock att när vi åkte vidare från national parken fick vi stanna för ca 20 fpr som var lösa och sprang ut på vägen. Hemma stannar man får rådjur, här stannar man för får!På vägen hem stannade vi och tittade på ett slott. Tyvärr minns jag inte namnet på det men det var fint!

Nu är jag alldeles ensam i lägenheten. Detta är första gången jag är ensam sen den 22 augusti när jag och elin åkte. det känns jättekonstigt! Elin är i Dublin med sin familj! men men.. det är bara imon också, sen åker jag också till Dublin!!

/Sanna


ÄTLIGEN FREDAG!

Denna veckan har nog varit den längsta någonsin.. men nu är den snart äntligen slut!!! Alla arbeten och inlämningar är färdiga och klockan två i eftermiddag hämtar vi upp bilen och sedan bär det av på äventyr!

Först åker vi till Galway och efter att ha sett bilder därifrån längtar jag verkligen dit!! Där ska vi bo tills på måndag och sedan åker jag och två till tillbaka till Waterford för ett par dagar och sedan åker jag till Dublin och träffar pappa!! wohoo!

Får se om jag lägger upp bilder efter helgen när jag kommer tillbaka hem. Hoppas på lika fint väder som vi haft hitills så det blir fina bilder=)

Trevlig helg allihop!
/Sanna

Övningskört!

Måste bara meddela att ni har jag för första gången (med mening) kört på vänster sida av vägen! Jag övningskörde lite med elin igår innan vi lämnade tillbaka bilen och det gick alla tiders! Däremot var elin helt hysterisk när hon kom hem efter att ha kört med vår roomie.. Hon hade visst kört på höger sida!!=)

/Sanna

Irlands mest besökta plats!

Idag är det bara plugg som gäller. Massor att göra nu denna veckan innan lovet. Men igår hann vi allt med en liten resa. Vi var tio personer som hyrde två bilar och var och på irlands mest besökta plats. Det är fortfarande inte helt lätt med det här med vänstertarfiken, men efter två månader här så börjar man bli van. I början tittade jag mig hysteriskt åt båda hållen innan jag vågade korsa gatan. Nu vet jag i alla fall direkt vilket håll jag ska titta åt, det är ett framsteg!Vår lilla fiesta som vi hyrt under helgen!

Vi började med att åka till Rocks of Carshel, som då sägs vara den mest besökta patsen. Det var så otroligt vackert! Så jag förstår verkligen varför alla människor vill se detta när dom är här. Vi hade sån tur med vädret oxå, och det var så varmt och skönt.

En otrolig utsikt här uppifrån.Nedanför kullen låg Hore Abbey, som byggdes på 1300-talet. Denna platsen var verkligen Irland som man föreställer sig det.Efter att ha varit här ett par timmar åkte vi vidare till Tipperary, där vi åt en god lunch och strosade runt lite. Alla små Irländska städer/byar är så himla mysiga. Mycket mysigare än storstäderna och det är så härligt att bara gå runt o titta i alla små butiker. Men vi hade ju en kille med oss på resan och han uppskattade inte detta lika mycket som vi andra 9 tjejer.. så vi begav oss vidare till Mitchel town och besökte en grotta.

Det var så himla häftigt! men tyvär fick vi inte ta några bilder där inne, det var synd för det var så vackert att se.


Jag fick ta lite bilder på utsikten innan vi gick ner i grotan istället. Vädret gjorde denna dagen helt fantasktisk! Lätt den bästa utflykten vi gjort sedan vi kom hit!

/Sanna

Kilkenny

förra helgen var vi på en liten tripp. Vi  åkte till en liten stad inte så långt härifrån som heter Kilkenny. Där var så fint!Mysiga gator med små butiker utmed

Denna gången var vi inte så många som vi brukar vara när vi åker iväg. Det var ganska skönt för en gångs skull=)Kilkenny Castle
biblan.

Just nu sitter jag i biblan och försöker få något gjort. Hur mycket som helst på gång just nu, bland annat fyra grupparbeten som ska vara klara nästa vecka, ett av dom fick vi reda på i förgår..=/
Här är inte direkt samma arbetssätt som hemma i växjö. Där gör man ett grupparebet tillsammans, man sitter med det tills det är färsigt och sen är det över. Här skjuter alla på det hela tiden och ingen vill sitta tillsammans och göra arbetet, utan alla gör varsin del som man sedan sätter ihop till ett "grupparbete"

Men men.. bara nästa vecka kvar med.. sen är det dags för LOV!! Det ska bli så skönt att vara ledig ett par dagar! Det är verkligen välbehövligt nu.
Under lovet kommer pappa på besök! Det ska bli kul, vi ska tillbringa fyra dagar i Dublin, får se vad vi ska hitta på.. det blir i alla fall ett besök på Guinnes factory=)
Veckan efter lovet kommer mamma på besök! Det ska bli lika kul det.. Vi ska oxå tillbringa fyra dagar i Dublin=)

Nu ska jag försöka återgå till att skriva om hur en arbetsgivare väljer vilka frågor man ska ställa på en arbetsintervju... (intressant... hmm)

/Sanna


Länge sen..

Nu var det visst länge sen jag gav en liten uppdatering.. Här händer inte så mycket för tillfället. Mest skola och sen när man väl är hemma så är det kväll! Det är långa dagar i skolan, vi slutar inte fören 17.15 och sen är det ca 20 minuters promenad hem. Och jag saknar riktig mat så himla mycket nu! Här är verkligen ingen god mat! Och så saknar jag gott kranvatten! När man spolat vatten i kranen här luktar det badhus, så mycket klor är det i dricksvattnet!

I helgen hade jag och elin en välbehövlig vilohelg! Några av de andra åkte iväg till lite olika ställen, men vi båda kände oss helt slut så vi stannade hemma och bara slappade. Shoppade lite på lördagen och sen var vi ute på kvällen och söndagen blev lite slappdag och lite pluggdag.. Får bli en liten utflykt nu till helgen istället.

Vi har bokat biljetter till London oxå! Den 4-7 december=) Vi är minst sju som ska åka dit, det ska bli så kul! Vi ska gå på bio o se den nya Harry Potter filmen, det är det enda som är bestämt för vår lilla trip, sen får vi se vad alla vill göra och vad vi bestämmer!

Tyvär kan jag inte lägga upp några bilder från helgen för internet här hemma är riktigt segt på kvällarna för det är så många som använder der samtidigt.. Ska se om jag hinner göra det imon innan skolan.

/Sanna

RSS 2.0