Sista veckan i skolan!

Idag är första dagen på sista veckan i skolan här på irland! efter denna veckan väntar en veckas studievecka inför tentorna.. (för oss innebär detta london!!) och sedan är det tentaveckor de två sista veckorna.. så underbart skönt det ska bli efter denna veckan när man slipper gå upp vid 7 varje morgon för att gå tillbaka i tiden och hamna i högstadiet igen!
Längtar efter det svenska universitetet igen där man faktiskt lär sig nya saker!!

I lördags var det ju vår lilla julfest! Det var supermysigt med tysk (!?) julmat.. ingen ny favorit direkt... deserter från sverige, tyskland och danmark.. och JULKLAPPAR!=)
Vi hade dragit lott om vem vi skulle köpa till.. och när vi delar ut som inser jag och Kathi att vi har dragit varandras namn.. och inte nog med det, vi har köpt exakt samma saker till varandra=) det var så otroligt roligt!

Strumpor och hanvärmare, årets julklapp!!!=)

Vi kunde ta oss med bussen till tramore, trots "snökaos". Bussen körde i ca 40 km/timmen hela vägen.. dom har ju inga vinterdäck här så man kände hela tiden hur däcken slirande mot isvägen.. lite läskigt!

Problemet kom sedan när vi skulle ta oss hem.. vi visste inte om bussarna gick eftersom dom inte har något nummer man kan ringa och fråga. Så vi ringde typ till 10 olika taxibolag, alla vägrade köra ut till tramore för att hämnta oss. Det var för farligt sa dom!
Så vi gick till busshållsplatsen för att se om det kom någon buss. 20 minuter efter att bussen skulle ha kommit började vi ringa taxibolag igen.. fortfarande ingen taxi.

Sedan ser vi en man som står och skrapar rutorna på sin bil en bit bort, så vi bestämmer oss för att lifta med honom. När vi kommer närmare inser vi att det faktiskt är en taxichaufför!!! där står han som en ängel=)

Vi fick tjata ganska länge på honom för att han skulle köra oss tillbaka till waterford. Han skulle bara se om han kunde får med sig sin bil hem, eftersom han bodde på en kulle och inte hade kunnat köra hem bilen uppför backen, så hade han fått lämna den där tidigare på dagen. Stackaren var jätterädd och han sa flera gånger att han var så rädd och att han inte vågade köra... men han gjorde det ändå! Det var otroligt otäckt att åka i den bilen när man visste hur rädd han var och hur halt det var ute.. (dom har inget salt eller sand att lägga på vägarna här heller, kanske ska tilläggas).. Till slut kom vi i alla fall hem!!

Jag hoppas att snön och isen försvinner snart, för detta landet är inte funktionerligt när det kommer snö.. dom borde ju ha någon sorts förberedelse för sånt kan man tycka, men det har dom inte!! ingenting!!

/Sanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0